Verenigingsondersteuning

Limburg is van oudsher een echte verenigingsprovincie, maar het culturele verenigingsleven in onze provincie heeft steeds vaker te maken met uiteenlopende uitdagingen. Een veelgehoord probleem is een tekort aan vrijwilligers, terwijl zij onmisbaar zijn voor het besturen en uitvoeren van taken. Ook het werven van nieuwe, jonge leden blijkt vaak lastig.

Verenigingsondersteuning SKL

Verenigingen die te maken hebben met bestuurlijke, financiële, beleidsmatige of organisatorische uitdagingen kunnen een beroep doen op de Verenigingsondersteuning van Stichting Klankkleur Limburg (SKL).

Het traject Verenigingsondersteuning ziet er kort samengevat als volgt uit:

  • De vereniging neemt contact op met Stichting Klankkleur Limburg.
  • Er volgt een intakegesprek met de adviseur van Stichting Klankkleur Limburg.
  • De adviseur brengt een schriftelijk advies uit dat de basis vormt voor de uiteindelijke toekenning van een financiële bijdrage.
  • De adviseur brengt de vereniging in contact met een professionele coach.
  • Op basis van het kennismakingsgesprek van de coach met de vereniging maakt de coach een offerte.
  • Stichting Klankkleur Limburg vergoedt in het kader van de Stimuleringsbijdrage Verenigingsondersteuning maximaal 50% van de totale coachingskosten, tot een maximumbedrag van € 1.500,- inclusief btw.

Stimuleringsregeling Verenigingsondersteuning LBM, LBT en VNK-L

De LBM, LBT en het VNK-L hebben in samenwerking met Stichting Klankkleur Limburg een extra Stimuleringsregeling Verenigingsondersteuning opgezet. Met deze regeling willen zij een flinke impuls geven aan verenigingen die de uitdagingen van de toekomst gestructureerd willen aanpakken. De regeling bestaat uit een vergoeding van maximaal 25% van de totale coaching kosten, tot een maximumbedrag van € 750,- inclusief btw.

Voorwaarden:

  • De vereniging dient aangesloten te zijn bij de LBM en/of LBT via Mijn LBM of Mijn LBT.
  • Het koor dient te zijn aangesloten bij het VNK-L via Mijn VNK-L.

Tot slot

Als het budgetplafond is bereikt, kan er geen bijdrage meer worden gegeven vanuit de Stimuleringsregeling van de LBM, LBT en het VNK-L. Hetzelfde geldt voor de bijdrage vanuit Stichting Klankkleur Limburg.

Meer informatie

Voor meer informatie en specifieke voorwaarden kun je contact opnemen met Rob Janssen, adviseur van Stichting Klankkleur Limburg via robjanssen@klankkleurlimburg.nl of 06 899 725 72.

Meer weten?

Heb je een uitdaging voor ons, of wil je gewoon eens kennismaken?
Bel of mail gerust voor een afspraak!