Over ons

Een levendige amateurmuziekcultuur in verenigingsverband in Limburg: nu en voor de volgende generaties.

Vanuit die gedachte is Stichting Klankkleur Limburg in 2021 opgericht. Ons doel is de ondersteuning, coördinatie en belangenbehartiging van de amateurverenigingsmuziek versterken en vooral dichter bij de verenigingen te brengen. De oprichters van de stichting zijn het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg, de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen.

We richten ons vooral op Limburgse koren, blaasmuziekverenigingen en tamboerkorpsen die op amateurniveau in verenigingen zijn georganiseerd. Maar we sluiten andere amateurmuziekverenigingen niet uit.

Samen met onze partners richten we ons vooral op:

  • het ondersteunen van verenigingen
  • de ontwikkeling van de kwaliteit van verenigingen en dirigenten/instructeurs
  • de ontwikkeling van de jeugd
  • en de toekomstbestendigheid van verenigingen.

We hebben vier kernwaarden:

Toewijding:

  • Wij voelen ons verbonden met de verenigingen en hebben ‘hart voor de verenigingen’. Wij vragen ons continu af hoe we het beste van onszelf kunnen geven voor de verenigingen.

Toegankelijk:

  • Wij zijn laagdrempelig benaderbaar en vormen een transparante organisatie.

Samenwerken:

  • Wij geloven dat we samen met vele vrijwilligers het beste resultaat creëren voor de verenigingen. Samen bouwen we aan een levendige amateurmuziekcultuur in Limburg.

Mensgericht:

  • Wij zijn flexibel en professioneel georganiseerd. Wij communiceren vriendelijk en hebben aandacht voor de verenigingen, omdat wij ons betrokken voelen.

Toegankelijkheid

Stichting Klankkleur Limburg staat achter de Code Diversiteit & Inclusie die de cultuursector heeft geschreven. Iedereen moet muziek kunnen maken. Of dat nu bij een koor is, een blaasmuziekvereniging, een slagwerk- of tamboergroep, of een majorette- en twirlgroep. Wij informeren en inspireren onze achterban om hun verenigingen toegankelijker te maken. Wil jij advies om jouw vereniging toegankelijker te maken? Neem gerust contact op.

Meer weten?

Heb je een uitdaging voor ons, of wil je gewoon eens kennismaken?
Bel of mail gerust voor een afspraak!