Over ons

Een levendige amateurmuziekcultuur in verenigingsverband in Limburg: nu en voor de volgende generaties!

Vanuit die gedachte is Stichting Klankkleur Limburg in 2021 opgericht op initiatief van het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg, de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen met als doel de ondersteuning, coördinatie en belangenbehartiging van de amateurverenigingsmuziek te versterken en vooral dichter bij de verenigingen te brengen.

We richten ons hoofdzakelijk op koren, blaasmuziekverenigingen en tamboerkorpsen die op amateurniveau in verenigingsverband georganiseerd zijn in Limburg. Echter we sluiten andere amateurmuziekverenigingen niet uit! Samen met onze partners richten we ons met name op verenigingsondersteuning, kwaliteitsontwikkeling van verenigingen en dirigenten/instructeurs, jeugdontwikkeling en toekomstbestendigheid van verenigingen.

We hanteren vier kernwaarden:

 

Toewijding:

  • Wij voelen ons verbonden met de verenigingen en hebben ‘hart voor de verenigingen’. Wij vragen ons continu af hoe we het beste van onszelf kunnen geven voor de verenigingen.

Toegankelijk:

  • Wij zijn laagdrempelig benaderbaar en vormen een transparante organisatie.

Samenwerken:

  • Wij geloven dat we samen met vele vrijwilligers het beste resultaat creëren voor de verenigingen. Samen bouwen we aan een levendige amateurmuziekcultuur in Limburg.

Mensgericht:

  • Wij zijn flexibel en professioneel georganiseerd. Wij communiceren vriendelijk en hebben aandacht voor de verenigingen, omdat wij ons betrokken voelen.

 

Meer weten?

Heb je een uitdaging voor ons, of wil je gewoon eens kennismaken?
Bel of mail gerust voor een afspraak!