Verhalen

Muziek maken. Samen met anderen. We houden ervan in Limburg. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal. Op deze pagina maak je kennis met de mensen achter de amateurmuziekverenigingen. Zangers, muzikanten, dirigenten, koorleiders, professionals en vrijwilligers. Je ontdekt wat hen inspireert en motiveert en waarom zij zo genieten van samen muziek maken. Wil jij ook je verhaal delen? Stuur ons een bericht!

“Leren dirigeren bracht mij nog meer enthousiasme voor muziek”

Nadine Maes en Harry Henssen volgden een cursus dirigeren en hebben er geen moment spijt van gehad.

“Onze samenwerking is organisch ontstaan”

Wat betekent samen muziek maken voor Carla Dieteren van Harmonie Melodie der Peel uit Ospel en Silvia Bours van Harmonie St. Joseph uit Nederweert?

“We wisten: we moeten het écht groots aanpakken”

Mannenkoor Venlona is een grote ledenwervingscampagne gestart. Met PR-uitingen, een koorklas en als toetje het concert ‘Venlona Invites’ op 28 april 2024.

“Vooral de gezelligheid tijdens de repetities vind ik leuk”

Muziek is Mads Croes (12) met de paplepel ingegoten. Al van jongs af aan houdt hij van trommelen.

“Het ‘samen doen’ geeft motivatie”

“Ik hou echt heel veel van musicalmuziek en kleinkunstmuziek. Om dat samen uit te voeren en dat vorm te geven, vind ik fantastisch”, vertelt Djoke van Theaterkoor High Heels.

“Het gregoriaans meegeven aan mensen die het normaal gesproken niet horen”

De Sint Gregoriusvereniging Roermond heeft een cross-over gemaakt van gregoriaanse zang met moderne dans, video en soundcloud.

“Zingen is heel belangrijk in mijn leven”

Wat maakt samen zingen zo leuk? We vragen het dit keer aan Ans van Gemengd Zangkoor Animato uit Horn.

“Het zingen geeft mij geluk”

Maak kennis met de klankkleur van zangeres Pien van Stijn. Met haar koor Giocoso brengt zij onbekende muziekstukken onder de aandacht bij een breed publiek.

“Muziek maken is voor mij een vorm van vrijheid”

“Muziek maken is voor mij een vorm van vrijheid. Vrijheid om meer creativiteit te uiten”, vertelt Julia Linssen van Vocal Group Difference uit Melick.

“Een musicus is een topatleet”

Een interview met revalidatiearts Vera Baadjou die zich richt op behandeling van professionele en amateurmusici met klachten die hun muziekbeoefening belemmeren.