Klankkleur Festival: 3 november 2023

Tijdens het driedaags Klankkleur Festival ontmoeten amateurs en professionals elkaar. Met het openingsconcert ‘Limburgers komen naar huis’ zorgt de Thursday Night Big Band Maastricht onder leiding van Dave Vreuls samen met vocal groups Seven en Fusion voor een spetterende aftrap.

Openingsconcert 'Limburgers komen naar huis'

De muziekverenigingen in onze provincie zijn een broedplaats voor talent. Op deze avond zie je daarvan het bewijs. Limburgse all stars, die inmiddels hun muzikale sporen hebben verdiend in wereldberoemde orkesten in binnen- en buitenland, komen voor dit concert ‘naar huis’ om amateurmuzikanten en het publiek te inspireren. Samen brengen ze een unieke cross-over van blaasmuziek en koorzang.

Trompettist Dave Vreuls leidt de Big Band op 3 november

Dave Vreuls
Trompettist Dave Vreuls (Maastricht, 1 april 1994) speelde afgelopen jaren in wereldberoemde en befaamde orkesten, zoals het Metropole Orkest, het Jazz Orchestra of the Concertgebouworkest, de WDR Big Band en het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Sinds 2017 is hij vast lid van de Danish Radio Big Band.

Ruud Breuls
Ruud Breuls (Urmond, 4 december 1962) is jazztrompettist en bugelist en treedt deze avond op als solist op met de Thursday Night Big Band Maastricht. In 1996 werd hij trompettist in het Metropole Orkest. Hij speelde daarnaast onder andere in het Highlight Jazz Orchestra, bij Stylus Horns, Buddies in Soul, Major League en de Cubop City Big Band. Sinds 2014 is hij trompettist bij de WDR Big Band Köln.

Ruud Breuls
Fusion

Vocal Group Fusion
Fusion
is een vocal group uit Sittard bestaande uit 15 zangers en zangeressen. Het koor is maar liefst drie keer uitgeroepen tot beste koor van Limburg. De meest recente titel ‘Limburgs Koor van het Jaar’ behaalde zij tijdens het Klankkleur Festival in 2022. Daarnaast is Fusion uitgeroepen tot VNK-Limburg Inspiratiekoor 2023. Fusion legt de lat qua zang altijd hoog en weet het publiek te boeien door verrassende choreografie en opstellingen. Dirigente Esther Zaad leidt Fusion.

Vocal Group Seven
Vocal Group Seven uit Kerkrade bestaat uit 14 zangeressen en staat onder leiding van Paul Voncken. Het koor trad eerder op met toonaangevende gezelschappen in de amateurmuziek. Zo stonden zij met de Mastreechter Staar in het Theater aan het Vrijthof en traden zij samen met de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden op gedurende een Liberation Concert-weekend op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten.

Vocal Group Seven

Thursday Night Big Band Maastricht
De Thursday Night Big Band Maastricht onder leiding van Dave Vreuls treedt regelmatig op in de Muziekgieterij. De bandt speelt een mix van nieuw werk uit de Euregio en het traditionele Big Band-repertoire.

Saxofoon: Daniel Daemen, Lieven Cambré, Rob Sijben, Peter Hermesdorf en Evert Hoedt
Trompet: Antoine Colin, Romano Diederen, Koen Smits en Ruud Breuls
Trombone: Jel Jongen, Jos van den Heuvel, Tim Daemen en Ruud Sommers
Ritme: Ruud Jacobs, Jo Didderen en Joeri Kalkhoven

Datum: vrijdag 3 november 2023

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Toegang: € 10 incl. pauzedrankje en garderobe

Locatie: Theater De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16, Roermond. Plan je route>

Klankkleur Festival

Het Klankkleur Festival wordt georganiseerd door de Limburgse Bond Muziekgezelschappen (LBM), het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) en Stichting Klankkleur Limburg en vindt plaats op 3, 4 en 5 november 2023. De presentatie is in handen van Dyanne Sleijpen.