Klankkleur Festival

Klankkleur Festival

Op 3, 4 en 5 november 2023 vindt de tweede editie van het Klankkleur Festival plaats in Theater De Oranjerie in Roermond. Drie dagen lang kun je genieten van koren, fanfares en harmonieën die tijdens de open podia en concoursen alles uit de kast halen. Het festival is leuk voor jong en oud, of je nu muziek maakt of liever luistert en ook nog gratis toegankelijk (met uitzondering van het openingsconcert).

Vrijdag 3 november: Openingsconcert

20.00 - 22.00 uur | Tickets € 10

Tijdens het driedaags Klankkleur Festival ontmoeten amateurs en professionals elkaar. Met het openingsconcert ‘Limburgers komen naar huis’ zorgt de Thursday Night Big Band Maastricht onder leiding van Dave Vreuls samen met vocal groups Seven en Fusion voor een spetterende aftrap.

KKF Openingsconcert_1

Zaterdag 4 november: Koorzang en workshops

10.00 - 21.30 uur | Gratis entree

Open podium voor koren georganiseerd door Verbindend Netwerk Koorzang Limburg. Koren krijgen hierbij de mogelijkheid om op te treden in een prachtige theaterzaal en Tips en Tops te ontvangen van een vakjury. Het publiek kan zich laten verrassen door de diversiteit aan koren en genres. Daarnaast zijn er verschillende workshops. 's Avonds treden de VNK-Limburg Inspiratiekoren op.

OLKF-Zondag-PascalMoors.jpg-114-1024x683

Zondag 5 november: Blaasmuziek en workshops

10.00 - 21.30 uur | Gratis entree

Open podium en concertconcours Limburgse Bond Muziekgezelschappen. Ook zal de winnaar van de Finale Jonge Solisten optreden: Ruud Somers (klarinet) begeleid door drummer Daniel Mom en pianist Maarten Somers. Verder zijn er verschillende presentaties en workshops voor muzikanten, zangers en muziekverenigingen.

Klankkleur Festival Orkest

Het Klankkleur Festival wordt georganiseerd door de Limburgse Bond Muziekgezelschappen, het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg en Stichting Klankkleur Limburg. De presentatie is in handen van Dyanne Sleijpen.