Terugblik Klankkleur Festival 2023

Drie dagen vol inspirerende zang en muziek

Heb jij ook zo genoten afgelopen weekend? Wij kijken terug op een energiek en gezellig Klankkleur Festival. Drie dagen waarop de deelnemers met veel plezier het publiek en elkaar inspireerden met hun zang en muziek. Drie dagen waarop de verbinding te voelen was en we samen de koorzang, de HaFaBra-muziek en het verenigingsleven vierden.

Terwijl bezoekers genoten van verschillende koren en muziekgezelschappen, stonden de deelnemers te stralen op het podium in de vernieuwde zaal van Theater De Oranjerie in Roermond. Ook waren er verschillende workshops te volgen. De presentatie was dit hele weekend in handen van de enthousiaste Dyanne Sleijpen.

Vrijdag: Openingsconcert

Het Klankkleur Festival begon met het spetterende openingsconcert van de Thursday Night Big Band Maastricht onder leiding van Dave Vreuls, samen met solist Ruud Breuls en met vocal groups Seven en Fusion. Het publiek genoot van de klassieke big band muziek, met diverse solo’s en de speciale arrangementen die geschreven waren voor de koren.

Zaterdag: Koorzang en workshops

Op zaterdag kon je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat genieten van koorzang. Te beginnen met de kleinsten: kinder- en jeugdkoren. Na hun optredens deden deze jonge zangers en zangeressen van de Limburgse Koorschool enthousiast mee aan de workshop ‘Singing Games’.

L1 Cultuurcafé was erbij en maakte een kort verslag.
Luister naar het verslag van L1 Cultuurcafé (10 min)

In de middag lieten Limburgse koren het beste van zich horen tijdens het open podium van VNK-Limburg. De juryleden Dagmara Dobrowolska en Michiel Haspeslagh gaven hen Tips en Tops. Ook waren er workshops rondom kinderkoren en koorleiderschap.

En de dag was natuurlijk niet compleet zonder een optreden van de zes koren die zijn benoemd tot VNK-L Inspiratiekoor 2023. Inspiratiekoor De Meulezengers uit Venlo trakteerde het publiek bovendien op een presentatie over de vernieuwing die zij doorvoerden binnen hun vereniging.

Zondag: Muziekgezelschappen en workshops

De derde festivaldag stond in het teken van muziekgezelschappen. Verschillende verenigingen deden mee aan het Open Podium of het Concertconcours van de LBM.

Trommel & Fluiterkorps St. Barbara uit Reuver nam deel aan het Open Podium. Aan het Concertconcours deden zeven muziekverenigingen mee, waarvan drie uit Limburg. Fanfare Broekhuizenvorst en Ooijen behaalde de eerste prijs en verdiende een promotie naar de tweede divisie. Harmonie St. Agnes werd dagkampioen.

In de avond kon het publiek luisteren naar een optreden van klarinettist Ruud Somers, de Winnaar van de Finale Jonge Solisten 2023. Het L1-programma Blaaskracht zond het Concertconcours live uit. Je kunt de uitzending terugluisteren bij L1 Radio.

Klarinettist Ruud Somers, winnaar van de Finale Jonge Solisten 2023, trad op tijdens het Klankkleur Festival 2023.
Klarinettist Ruud Somers gaf een solo-optreden.
Klankkleur-Zondag-20231105-134-Foto_Stan_Keulen
Klankkleur-Zondag-20231105-18-Foto_Stan_Keulen
Klankkleur Festival

Tot volgend jaar!

Het Klankkleur Festival 2023 werd georganiseerd door de Limburgse Bond Muziekgezelschappen (LBM), het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) en Stichting Klankkleur Limburg. Op 10 november 2024 vindt de derde editie van het Klankkleur-Festival plaats in Theater De Maaspoort in Venlo.