Klankkleur Festival: 5 november 2023

Op de derde en laatste dag van het Klankkleur Festival draait het om blaasmuziek. Harmonieën, fanfares en brassbands laten van zich horen tijdens het open podium en concertconcours van de Limburgse Bond Muziekgezelschappen. Ook geeft de winnaar van de Finale Jonge Solisten een optreden: Ruud Somers (klarinet). Verder zijn er verschillende workshops te volgen. Toegang is gratis.

Open podium en concertconcours

Het open podium van de LBM geeft harmonieën, fanfares, brassbands en andere orkestvormen de kans om een programma op de bühne te brengen waarin zij zich, zonder verplichting of wedstrijdelement, aan een groot publiek kunnen presenteren. Orkesten maken graag van deze gelegenheid gebruik als voorbereiding op een concours of om muziekliefhebbers kennis te laten maken met een bijzondere samenwerkingsvorm. Het publiek kan genieten van de diversiteit aan gezelschappen en repertoires.

De volgende muziekgezelschappen staan deze dag op het podium:

Open Podium - aanvang 11.15 uur

  • Trommel & Fluiterkorps St.-Barbara - Reuver

Concertconcours - aanvang 13.00 uur

  • Stadsharmonie KVA Oss - Oss (festivaldeelname)
  • Kon. Erkende Harmonie en Tamboerkorps St.-Caecilia - Made
  • Oudenbossche Harmonie - Oudenbosch
  • Fanfare Broekhuizenvorst en Ooijen - Broekhuizenvorst
  • Fanfare St.-Caecilia - Ammerzoden

Concertconcours - aanvang 18.10 uur

  • Optreden Winnaar Finale Jonge Solisten 2023 - Ruud Somers
  • Harmonie St.-Agnes - Bunde
  • Harmonie Wilhelmina Wolder - Maastricht

Het juryteam bestaat uit Arnold Span, Anno Appelo, Jan Van der Roost en Danny Oosterman. De ondersteuning is in handen van Harmonie Concordia uit Melick.

Workshops

'Financiering van jouw culturele project' | 10.30 - 13.00 uur

Opeens heb je het: een fantastisch idee! In je hoofd heb je het hele plan al uitgedacht en weet je précies hoe je het wilt aanpakken. Maar... hoe vertaal je dat idee naar een succesvol projectplan op papier? En hoe stel je nou precies die begroting op? Deze zaken en meer komen ter sprake tijdens de workshop ‘Financiering van jouw culturele project’, georganiseerd door Stichting Klankkleur Limburg en Huis voor de Kunsten Limburg.

iStock-1328010951
Workshop

Let op: Deze workshop is afgelast.

'Leden en vrijwilligers werven én binden' | 13.30 - 17.00 uur

Iedereen heeft zijn eigen reden om zich aan te sluiten bij een vereniging. De een komt vooral voor de gezelligheid, de ander om zijn hobby uit te oefenen of talent te ontwikkelen, weer een ander wil zich inzetten voor zijn buurt of dorp. Ieder lid en iedere vrijwilliger heeft op zijn eigen manier een binding met de club of organisatie. Wat bepaalt nu hoe die binding is ontstaan en zich ontwikkelt? Heb je daar als vereniging of organisatie invloed op? En hoe werkt dat bij potentiële leden? Hierover gaat de workshop ‘Leden en vrijwilligers werven én binden’, georganiseerd door Stichting Klankkleur Limburg, Huis voor de Kunsten en RaboClubSupport.

Datum: zondag 5 november 2023

Tijd: 10.30 - 21.30 uur

Toegang: gratis

Locatie: Theater De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16, Roermond. Plan je route>

Klankkleur Festival

Het Klankkleur Festival wordt georganiseerd door de Limburgse Bond Muziekgezelschappen (LBM), het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) en Stichting Klankkleur Limburg en vindt plaats op 3, 4 en 5 november 2023. De presentatie is in handen van Dyanne Sleijpen.