Klankkleur Festival: 5 november 2023

Op de derde en laatste dag van het Klankkleur Festival draait het om blaasmuziek. Harmonieën, fanfares en brassbands laten van zich horen tijdens het open podium en concertconcours van de Limburgse Bond Muziekgezelschappen. Ook zal de winnaar van de Finale Jonge Solisten optreden: Ruud Somers (klarinet). Verder zijn er verschillende workshops te volgen. Toegang is gratis.

Open podium en concertconcours blaasmuziek

De volgende muziekgezelschappen staan deze dag op het podium (in willekeurige volgorde):

  • Harmonie Wilhelmina Wolder - Maastricht
  • Koninklijke Erkende Harmonie en Tamboerkorps St. Caecilia - Made
  • Stadsharmonie KVA Oss - Oss
  • Fanfare St. Caecilia - Ammerzoden
  • Oudenbossche Harmonie - Oudenbosch
  • Fanfare Broekhuizenvorst en Ooijen - Broekhuizenvorst
  • Harmonie & Drumband St. Agnes Bunde - Bunde
  • Trommel & Fluiterkorps Sint Barbara Reuver - Reuver
  • Harmonie Kunst na Arbeid - Belfeld

Voor de muziekgezelschappen is het Klankkleur Festival een ultieme gelegenheid om op te treden in een prachtige theaterzaal. Het publiek kan genieten van de diversiteit aan gezelschappen en repertoires.

Workshops

'Financiering van jouw culturele project' | 10.30 - 13.00 uur

Opeens heb je het: een fantastisch idee! In je hoofd heb je het hele plan al uitgedacht en weet je précies hoe je het wilt aanpakken. Maar... hoe vertaal je dat idee naar een succesvol projectplan op papier? En hoe stel je nou precies die begroting op? Deze zaken en meer komen ter sprake tijdens de workshop ‘Financiering van jouw culturele project’, georganiseerd door Stichting Klankkleur Limburg en Huis voor de Kunsten Limburg.

iStock-1328010951
Workshop

'Leden en vrijwilligers werven én binden' | 13.30 - 17.00 uur

Iedereen heeft zijn eigen reden om zich aan te sluiten bij een vereniging. De een komt vooral voor de gezelligheid, de ander om zijn hobby uit te oefenen of talent te ontwikkelen, weer een ander wil zich inzetten voor zijn buurt of dorp. Ieder lid en iedere vrijwilliger heeft op zijn eigen manier een binding met de club of organisatie. Wat bepaalt nu hoe die binding is ontstaan en zich ontwikkelt? Heb je daar als vereniging of organisatie invloed op? En hoe werkt dat bij potentiële leden? Hierover gaat de workshop ‘Leden en vrijwilligers werven én binden’, georganiseerd door Stichting Klankkleur Limburg, Huis voor de Kunsten en RaboClubSupport.

Slotconcert

De Limburgse Bond Muziekgezelschappen (LBM) organiseert jaarlijks solistenconcoursen voor jonge muzikanten en ensembles. Jonge muzikanten kunnen podiumervaring opdoen en krijgen de kans om hun muzikale talenten te tonen. Ze worden daarbij gejureerd door een deskundige jury. Dit jaar was Ruud Somers (klarinet) de grote winnaar. Op 5 november treedt hij op, begeleid door drummer Daniel Mom en pianist Maarten Somers.

Datum: zondag 5 november 2023

Tijd: 10.00 - 21.30 uur

Toegang: gratis

Locatie: Theater De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16, Roermond. Plan je route>

Klankkleur Festival

Het Klankkleur Festival wordt georganiseerd door de Limburgse Bond Muziekgezelschappen (LBM), het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) en Stichting Klankkleur Limburg en vindt plaats op 3, 4 en 5 november 2023. De presentatie is in handen van Dyanne Sleijpen.