Klankkleur Festival: 4 november 2023

Op de tweede dag van het Klankkleur Festival staat koorzang centraal. Verbindend Netwerk Koorzang Limburg organiseert een open podium voor koren. 's Avonds treden de VNK-L Inspiratiekoren op. Daarnaast zijn er verschillende workshops. De toegang is gratis.

Open podium koorzang

Tijdens het open podium kun je luisteren naar optredens van Limburgse koren die alles uit de kast halen voor het publiek en voor een vakjury. Elk koor brengt een zelf gekozen stuk uit hun repertoire ten gehore. Laat je verrassen door deze diversiteit aan koorzang!

Programma theaterzaal

10.00 - 11.30 uur: Kinder- en jeugdkoren
11.30 - 12.00 uur: 'Singing Games' voor kinderkoren

PAUZE

12.30 - 13.00 uur: Theaterkoor High Heels – Venlo
13.00 - 13.30 uur: Manoeuvre – Weert
13.30 - 14.00 uur: Gemengd koor Animato – Horn
14.00 - 14.30 uur: Mannenkoor St. Caecilia 1875 Sweikhuizen & Brunssums Mannenkoor
14.30 - 15.00 uur: Vocal Group Difference – Melick

PAUZE

15.30 - 16.00 uur: Gemengde zangvereniging Con Amore – Weert
16.00 - 16.40 uur: De Meulezengers – Venlo
16.40 - 17.20 uur: JoKoLa & De Pareltjes – Brunssum

PAUZE

19.30 - 21.00 uur: Inspiratiekoren: Fusion, Giocoso, SevenFifteen & Quint

Workshops

Samenwerken-voor-muziekonderwijs-vierkant

Workshop 'Singing Games' | 11.30 - 12.00 uur

Tijdens de workshop 'Singing Games' krijgen kinder- en tienerkoren de kans om samen op het podium te staan. Claudia Franzen, dirigente van de Limburgse Koorschool, laat jonge zangers en zangeressen samen zingen en bewegen. Zang wordt gecombineerd met bodypercussie, een klapspel en/of dans. Samen plezier beleven tijdens het muziek maken staat voorop.

Voor wie? Kinderen van alle leeftijden.

Inspiratiebijeenkomst ‘Zing MeeR!’ | 11.00 - 13.00 uur

Deze inspiratiebijeenkomst bestaat uit twee sessies. Eerst observeer je kinderen van verschillende Limburgse kinderkoren die samen deelnemen aan de ’Singing Games’. Vervolgens ga je in de tweede sessie samen met de andere deelnemers kijken hoe kinderen vanuit spel en het ervaren van zang hun muzikaliteit en begrip van muziek (verder) kunnen ontwikkelen. Je observaties uit de sessie ‘Singing Games’ neem je mee. Je gaat actief aan de slag met repertoirekeuze, stemvormingsoefeningen en kennismaken met het Kodály Concept. Deze workshop wordt verzorgd door Claudia Franzen, dirigent van de Limburgse Koorschool.

Voor wie? Dirigenten, (vak)leerkrachten, studenten en iedereen die (meer) met kinderen wil zingen.

Limburgse Koordag - Dirigentenbijeenkomst - VNK-L • Instagram feed
Kimfotografeert_LBM_100713_fullsize-155

'Dirigenten en bestuurders in gesprek' | 10.00 - 11.30 uur

Het VNK-Limburg heeft met een enquête onder koorleiders informatie opgehaald over onderwerpen als behoud van voldoende zangers, koorleiders, publiek, geld en podia. Dit zijn immers de randvoorwaarden om de (amateur)koormuziek levendig te houden. Tijdens deze bijeenkomst worden de resultaten van de enquête gepresenteerd en aangevuld met een overzicht over de instroom op de directieopleidingen in Limburg. Aan de hand van de resultaten van deze enquête gaan dirigenten, bestuurders en aanbieders met elkaar in gesprek. Het gesprek zal geleid worden door Ubbo van Piggelen, bestuurslid VNK-Limburg.

Voor wie? Dirigenten, bestuurders, aanbieders en iedereen die meer wil weten over koorzang in Limburg.

Afsluitend concert

limburgskoor van het jaar3

Concert VNK-L Inspiratiekoren | 20.00 - 21.30 uur

De dag zou niet compleet zijn zonder de VNK-L Inspiratiekoren. Deze avond laten deze Limburgse topkoren zien en horen waarom zij deze titel mogen dragen. Neem plaats in de zaal en laat je inspireren door Fusion (Sittard), Giocoso (Weert), SevenFifteen (Weert) en Quint (Venlo).

Datum: zaterdag 4 november 2023

Tijd: 10.00 - 21.30 uur

Toegang: gratis

Locatie: Theater De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16, Roermond. Plan je route>

Klankkleur Festival

Het Klankkleur Festival wordt georganiseerd door de Limburgse Bond Muziekgezelschappen (LBM), het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) en Stichting Klankkleur Limburg en vindt plaats op 3, 4 en 5 november 2023. De presentatie is in handen van Dyanne Sleijpen.