Samen slim deelnemers werven

Kamp jij als vereniging met een tekort aan leden, bestuursleden of vrijwilligers? Wil je jouw vereniging en aanbod onder de loep nemen, jouw doelgroep beter leren kennen en weten wat je kunt doen om leden en vrijwilligers te werven en binden aan je vereniging? Meld je dan aan voor de workshop en cursus Samen Slim Deelnemers Werven (SSDW) die in Limburg georganiseerd worden door het Huis voor de Kunsten Limburg en Stichting Klankkleur Limburg.

Krijg meer grip op de toekomst van jouw amateurkunst- of erfgoedvereniging met deze methodiek over deelnemers, vrijwilligers en leden werven. Je leert hoe je het aanbod van jouw vereniging beter kunt afstemmen op de behoefte van je (potentiële) deelnemers. Maar ook hoe je meer of nieuwe doelgroepen aan je kunt binden. De methodiek die je leert tijdens workshops en cursus is hetzelfde, maar de aanpak en de werkvorm zijn anders. De cursus biedt meer diepgang en vindt plaats over een periode van zes maanden.

Workshop Samen Slim Deelnemers Werven

Een compacte introductie in de methodiek. Na de workshop ga je naar huis met praktische en direct uitvoerbare ideeën. De workshop wordt op twee momenten aangeboden.

  • Woensdag 31 mei 2023 van 19.30 tot 21.30 uur, Huis voor de Kunsten Limburg, Steegstraat 5, 6041 EA Roermond
  • Donderdag 8 juni 2023 van 19.30 tot 21.30 uur, Huis voor de Kunsten Limburg, Steegstraat 5, 6041 EA Roermond

Deelnemen

Deelname is gratis en aanmelden voor de bijeenkomsten kan via het online aanmeldformulier.

De workshops Samen Slim Deelnemers Werven worden georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg en Stichting Klankkleur Limburg. De workshops worden mede uitgevoerd in het kader van het plan ‘Herstel brede culturele verenigingsleven’ en wordt gefinancierd door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

SSDW workshops social 1
SSDW workshops socials 2

Cursus Samen Slim Deelnemers Werven

De cursus Samen Slim Deelnemers Werven is een intensieve training die bestaat uit een online startbijeenkomst, vier live bijeenkomsten en feedbackmomenten op maat tijdens de cursusperiode. Gedurende de cursus leer je alle kneepjes van het vak.

  • Donderdag 7 september 2023 van 20.00 tot 21.00 uur: startbijeenkomst (online via Zoom).
  • Donderdag 26 oktober 2023 van 20.00 tot 22.00 uur: eerste cursusdag - The Movement Roermond.
  • Donderdag 30 november 2023 van 20.00 tot 22.00 uur: tweede cursusdag - The Movement Roermond.
  • Zaterdag 27 januari 2024 van 09.00 tot 13.00 uur: derde cursusdag - The Movement Roermond.
  • Donderdag 7 maart 2024 van 20.00 tot 22.00 uur: vierde cursusdag - The Movement Roermond.

Alle live bijeenkomsten vinden plaats bij The Movement Roermond, Slachthuisstraat 111, 6041 CB Roermond.

Deelnemen

Deelname is gratis en aanmelden voor de reeks bijeenkomsten kan t/m dinsdag 29 augustus 2023 via het online aanmeldformulier.

De cursus Samen Slim Deelnemers Werven wordt georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg en Stichting Klankkleur Limburg. De cursus wordt mede uitgevoerd in het kader van het plan ‘Herstel amateurkunsten Limburg’ en wordt gefinancierd door de Provincie Limburg.

Over Samen Slim Deelnemers Werven

De methodiek Samen Slim Deelnemers Werven is ontwikkeld door het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst en wordt in Limburg aangeboden door het Huis voor de Kunsten Limburg en Stichting Klankkleur Limburg.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Stichting Klankkleur Limburg via info@klankkleurlimburg.nl of 045 782 0520.

Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek

Meer nieuws

Cultuur Inclusief

Cultuur Inclusief Ben je een culturele professional, beleidsmedewerker cultuur, vrijwilliger van een erfgoedorganisatie of een…

Klankkleur-Festival

Op 3, 4 en 5 november 2023 vindt het tweede Klankkleur Festival plaats in Roermond….

Verenigingscafés – Sterk verenigd

Een parade van bijeenkomsten door onze provincie voor vrijwilligersbesturen van amateurkunstverenigingen, musea en erfgoedorganisaties. Tijdens deze…