Terugblik Cultuur Inclusief

Op vrijdag 2 juni 2023 organiseerde het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met Klankkleur Limburg ‘Cultuur Inclusief’ in The Movement in Roermond. Een provinciale bijeenkomst die in het teken stond van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie in de cultuur- en erfgoedsector. Tijdens deze dag werden deelnemers geïnspireerd en kregen zij handvatten en voorbeelden aangereikt voor het verlagen van fysieke, financiële en sociale drempels voor cultuurdeelname.

De culturele sector is van, voor en door iedereen, daar staan wij als een huis achter. We streven graag mee naar een gelijkwaardige en toegankelijke sector voor iedereen: voor cultuurbeoefenaars, vrijwilligers, deelnemers en publiek. Zo wordt de sector van iedereen. Want iedereen draagt er op eigen wijze aan bij. Op de website van Huis voor de Kunsten kun je presentaties en verslagen van de verschillende trainingen en deelsessies nog eens nalezen.

WEB JH-Cultuur inclusief-20230602 - Roermond - _DSC4421
WEB JH-Cultuur inclusief-20230602 - Roermond - _DSC4670

Foto's: Johan Horst

Vragen?

Heb je als muziekvereniging of koor vragen over diversiteit of inclusie? Neem contact op met Wanda van Ast.

De culturele sector is van, voor en door iedereen

Meer nieuws

Samen verder

Recentelijk heeft de Provincie Limburg bevestigd dat Stichting Klankkleur Limburg ook na 2024 als steunfunctieorganisatie...

22 juni: gratis workshop Storytelling

Hoe promoot je het concept ‘samen muziek maken’ in het dagelijks leven? Een goed middel...

Onzekerheid over voortbestaan Stichting Klankkleur Limburg

U hebt misschien uit de media vernomen dat er discussie is over het voortbestaan van...