Wat betekent muziek voor Caroline en Shari?

Caroline Killaars en Shari Kessels spelen bij Trommel- en Fluiterkorps St. Barbara uit Reuver. Tijdens het Klankkleur Festival in november 2023 deden ze mee aan het Open Podium van de LBM. “Dat hele chique theater, die rode fluwelen stoeltjes, al die mensen die van alles voor je regelen, L1 die rondloopt om opnames te maken… Dat alles maakt deelname aan dit Open Podium wel heel speciaal”, vindt Caroline.

“Ik speel in een fluiterkorps en dat heeft een imago dat niet helemaal overeenkomt met wat deze muziek is. Wij wilden heel graag onze muziek ten gehore brengen aan een breder publiek dat deze muziek normaal niet hoort. Dat kan tijdens een Open Podium.”

“We leggen de lat steeds een beetje hoger om iedereen weer te verrassen. Dan zijn er wel eens momenten dat je even met samengeknepen billen op je stoel zit. Tegelijk weet je dat er altijd iemand naast je zit die je erdoor sleept. Je voelt de steun van de anderen. Zelf kan ik er echt van genieten als een collega-muzikant boven zichzelf uitstijgt, omdat ze die spannende solo loepzuiver weet te spelen. Ieder shinet op zijn of haar eigen moment en eigen plek tijdens een muziekstuk. En dat maakt dat we samen het resultaat behalen waar we naar streefden.”

Shari en Caroline van Trommel- en Fluiterkorps St. Barbara uit Reuver.
Shari (links) en Caroline (rechts) van Trommel- en Fluiterkorps St. Barbara uit Reuver.

Muziek als rode draad

Shari: “In eerste instantie begon ik met drummen omdat ik graag muziek wilde maken. Muziek is toch iets dat als een rode draad door ieders leven loopt: het begint bij de slaapliedjes als baby, naar peuterliedjes, naar eigen muziekkeuzes tot en met de muziek bij een uitvaart. Bij alle grote en kleine levensgebeurtenissen is er muziek.”

“Pas toen ik me aansloot bij Trommel- en Fluiterkorps St. Barbara, besefte ik dat de muziek me zo veel méér brengt: een rijker sociaal leven, doelen stellen en er samen voor gaan, met elkaar genieten. En bovenal het besef dat je na een periode van hard werken samen een muziekstuk speelt waar het publiek van geniet. Met een optreden geef je eigenlijk een cadeautje aan een ander. Dat geeft mij ontzettend veel voldoening.”

Trommel- en Fluiterkorps St. Barbara uit Reuver tijdens het LBM Open Podium op het Klankkleur Festival 2023.
Trommel- en Fluiterkorps St. Barbara uit Reuver tijdens het LBM Open Podium op het Klankkleur Festival 2023.

Meer verhalen

Wat betekent samen zingen voor Ans?

Wat maakt samen zingen zo leuk? We vragen het dit keer aan Ans van Gemengd...

“Het zingen geeft mij geluk”

Maak kennis met de klankkleur van zangeres Pien van Stijn. Met haar koor Giocoso brengt...

Wat betekent muziek voor 17-jarig koorlid Julia?

“Muziek maken is voor mij een vorm van vrijheid. Vrijheid om meer creativiteit te uiten”,...