Wat betekent zingen voor de 7-jarige Filipa?

Wat maakt samen zingen zo leuk? We vragen het dit keer aan de 7-jarige Filipa uit Maastricht. Zij zingt in kinderkoor Canticcolo van de Limburgse Koorschool. “Het leukste aan zingen is dat ik vriendinnen kan maken. Ik heb al best veel vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. En ik vind het leuk om iets met mijn stem te doen”, vertelt Filipa.

Je zou ook thuis in je eentje kunnen zingen, maar je zingt samen met veel andere kinderen. Wat vind je daar zo leuk aan?
“Dat er meerdere stemmen zijn, omdat je dan ook de eerste stem of tweede stem kunt zingen in een canon. Bij één liedje zing ik de tweede stem en dat vind ik leuk om te doen.”

Wanneer ben je begonnen met zingen?
“Toen ik 5 jaar was.”

Heb je een favoriet liedje?
“Ik vind ze allemaal even leuk.”

Wordt bij jou thuis ook muziek gemaakt?
“We spelen allemaal een instrument. Ik speel trombone. En mijn broer en zus zingen ook.”

En wat vind je het leukste van bij het koor zitten?
“Dat we ook activiteiten kunnen doen. We zijn bijvoorbeeld een keer naar Knokke geweest. Daar gingen we ook slapen met het koor. Dat vond ik wel leuk. En ik heb meegedaan aan JOEHOE. Dat is een kamp waar we gingen zingen, spelen en dansen, maar dan zonder slapen. Dat was ook wel leuk.”

We spreken Filipa tijdens het Klankkleur Festival in november 2023 in Roermond, waar ze samen met de andere Canticcolo-kinderen heeft opgetreden. Op de vraag of ze nu voor het eerst op zo’n groot podium staat, antwoordt ze:
“Ik heb vorig jaar al een keertje opgetreden, maar ik weet niet hoe groot dat podium was. Voor vandaag was ik wel een beetje zenuwachtig, maar ik kon wel genieten. Ik was blij om samen met mijn koor te zingen.”

Filipa

Lees meer over de Limburgse Koorschool op limburgsekoorschool.nl

Fotografie: Pascal Moors, Nose for Photography

Meer verhalen

Wat betekent samen zingen voor Ans?

Wat maakt samen zingen zo leuk? We vragen het dit keer aan Ans van Gemengd...

“Het zingen geeft mij geluk”

Maak kennis met de klankkleur van zangeres Pien van Stijn. Met haar koor Giocoso brengt...

Wat betekent muziek voor 17-jarig koorlid Julia?

“Muziek maken is voor mij een vorm van vrijheid. Vrijheid om meer creativiteit te uiten”,...