“Juist de diversiteit maakt het zo leuk om het Klankkleur Festival te presenteren”

Zeg je Dyanne Sleijpen, dan zeg je ook: sprankelend, persoonlijk, veelzijdig. Precies dat versterkt het muzikale Klankkleur Festival op 3, 4 en 5 november in Roermond door de presentaties die Dyanne het hele weekend voor haar rekening neemt. Drie dagen lang genieten van koren, fanfares en orkesten die tijdens de concerten, open podia en concoursen alles uit de kast halen om zichzelf uit te dagen en het publiek te plezieren.

Dyanne_Sleijpen_4

Dyanne Sleijpen verheugt zich op het weekend: “Ik vind het heel erg leuk om het Klankkleur Festival te mogen presenteren. Juist vanwege de diversiteit in het programma. De aankondiging van het openingsconcert ‘Limburgers komen naar huis’ op vrijdagavond vraagt een heel andere aanpak dan het formelere concours op zondagmiddag. De verscheidenheid in koren en genres op zaterdag is anders dan de afwisseling in harmonieën en fanfares op zondag.

Wat de deelnemers allemaal delen is hun muzikaliteit. Op alle gebied. Van amateur tot professional, van solist tot samenspel. En daar komt het samen met hetgeen ik het liefste doe: het overdragen van de passie voor muziek op andere mensen. Met mijn presentaties zet ik de mensen op de bühne graag in het zonnetje. Ze staan niet elk jaar in zo’n groot theater. Het is bijzonder wat zij doen. Dat mag echt wel verteld worden.”

Blijk van waardering

Vertellen over haar muzikale gedrevenheid doet Dyanne graag. Maar liever nog luistert ze naar de eigen verhalen die mensen over zichzelf vertellen. Door te luisteren geeft ze hen een blijk van waardering voor hun kracht. Oor hebben voor het bijzondere in andere mensen draagt Dyanne ook uit in werk als muziekdocente en als presentatrice van Dy-andere: aan de hand van muziek en vragen een mooi portret creëren van iemand die de aandacht verdient.

“Hetgeen ik waardeer aan het Klankkleur Festival is de mogelijkheid die het biedt aan muziekgezelschappen om uiting te geven aan hun muzikaliteit, in welke vorm dan ook. Deelname aan het Open Podium betekent dat ze hun eigen repertoire kunnen spelen, eventueel gewaardeerd met tips en tops door een vakkundige jury. Dan ontstaan vaak nieuwe ideeën. Ik word daar zelf door geïnspireerd. En de orkesten die de uitdaging zoeken in technische perfectie kunnen van zich laten horen tijdens het concours. Voor elk wat wils dus.”

Nieuwsgierig geworden?

De schijnwerper zal deze dagen regelmatig op Dyanne gericht zijn, maar subtiel zal ze hem verplaatsen naar de werkelijke hoofdpersonen van het Klankkleur Festival: de muzikanten, zangers en dirigenten op het podium. Nieuwsgierig naar de levendige presentaties van Dyanne en de verhalen van de muzikanten? Bezoek op 3, 4 of 5 november het Klankkleur Festival in Theater De Oranjerie in Roermond.

Let op! Misschien word je wel geïnspireerd.

Meer verhalen

“Vooral de gezelligheid tijdens de repetities vind ik leuk”

Muziek is Mads Croes (12) met de paplepel ingegoten. Al van jongs af aan houdt...

Wat betekent samen zingen voor koorlid Djoke?

“Ik hou echt heel veel van musicalmuziek en kleinkunstmuziek. Om dat samen uit te voeren...

Night of Creation: oude cultuur in een nieuw jasje

De Sint Gregoriusvereniging Roermond heeft een cross-over gemaakt van gregoriaanse zang met moderne dans, video...